Новости

УКРВИНПРОМ: ординарным коньякам з української сировини бути

07.08.2018
УКРВИНПРОМ: ординарным коньякам з української сировини бути

Нарешті закінчився надто тривалий процес повернення до обов’язкового використання  вітчизняної сировини у виробництві ординарних коньяків,  одним із активних ініціаторів якого була корпорація «Укрвинпром».

30 липня Міністерство юстиції України зареєструвало нові «Правила виробництва коньяків України». Це значить, що вже з 1 січня 2019 року виробництво ординарних коньяків України зазнає змін на користь вітчизняних споживачів та розвитку бізнесу.

«Введення в дію Правил сприятиме розвитку сировинної бази виноградно-виноробної галузі шляхом збільшення площ під виноградними насадженнями і, як наслідок, підвищення рівня соціального значення галузі та зростання кількості відрахувань до бюджетів різних рівнів;  обов`язкове  використання вітчизняних коньячних спиртів при виробництві ординарних коньяків України є  актуальним та таким, що забезпечить збереження автентичного вітчизняного продукту», - пояснює переваги прийняття Правил Володимир Кучеренко,  генеральний директор корпорації «Укрвинпром».

Для виробників коньячної продукції важливим нововведенням згідно з Правилами є зобов’язання щодо обов’язкового використання частки вітчизняних коньячних спиртів при виробництві ординарних коньяків України. Це означає, що виробники ординарних коньяків України при їх виробництві щороку будуть поступово збільшувати в них частку коньячних спиртів вітчизняного походження.

В свою чергу, виробники коньячної продукції, які виступають за чесну конкуренцію, зацікавлені у виготовленні якісної продукції та є відповідальними перед своїми споживачами,  прийняття оновлених Правил сприймають схвально.

«Рішенню щодо використання вітчизняних коньячних спиртів в ординарних коньяках України передував аналіз їх наявності на українському ринку. Відповідно до проведеного попереднього аналізу, низка виробників має у наявності коньячні спирти вітчизняного походження у кількості, яка покриває потреби ринку України на перехідний період», - зазначає Володимир Гісем, директор ОП «Ужгородський коньячний завод», віце-президент Ради Корпорації «Укрвинпром». 

За його словами, продукт з назвою «коньяк України» відповідно до європейських регламентів та Митного кодексу повинен містити українську сировину. В той час як продукт України,  виготовлений окремими виробниками на 100% з імпортної сировини, вводив в оману його споживачів.

Читайте еще:


Все новости